Banner
B. BARTUS ZSUZSANNA
BERKY TAMÁS
ENDREFFY JÚLIA
EÖRSI DÁNIEL dr.
ESZIK JÁNOS dr.
SOÓS NÓRA dr.
SZAKÁCS KATALIN dr.
Endreffy Júlia
Endreffy Júlia
klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikusan orientált pszichoterapeuta

Tel: +3620/580-53-48

E-mail: endreffyj@gmail.com

Bemutatkozás

Endreffy Júlia vagyok. Az egyetem elvégzését követően az Országos Pszichiátriai Intézetben helyezkedtem el, ahol hat éven keresztül pszichológusként dolgoztam; közben klinikai pszichológusi szakvizsgát tettem. Munkám során a korai, gyermekkori élményeknek a jelenlegi tünetekre, kapcsolati nehézségekre tett hatása, s ezzel együtt az önismeret fontossága került érdeklődésem előterébe, ezért az alap pszichoterápiás ismeretek megszerzését követően pszichoanalitikus képzésbe kezdtem. Magánrendelést 2010 óta folytatok. Mindenki életében adódhatnak helyzetek, amelyek meghaladják érzelmi teherbírását, s amelyek megoldásában jól jöhet a külső segítség. Lehetnek ezek életkori krízisek vagy életkortól független problémák is, hiszen nem kell sok ahhoz, hogy lelkünk kizökkenjen egyensúlyából. Ha időben azonosítjuk a zavart, a tüneteket okozó tényezőket, lelkünkben könnyen megindul a gyógyulás folyamata, személyiségünk fejlődik, érettebbé és kiegyensúlyozottabbá válik, zökkenőmentesebben alakítunk ki összhangot környezetünkkel. A pszichoterápia segítséget nyújt mind a zavart okozó tényezők azonosításában, mind a velük való megküzdésben, a rajtuk való felülkerekedésben.

Kiknek tudok segíteni?

Azoknak, akik párkapcsolati válságot élnek meg, vagy épp a párkapcsolat hiányától szenvednek. Azoknak, akik tanulmányi, munkahelyi, önértékelési gondokkal küzdenek. Azoknak, akik mélyebb önismeretre vágynak. Azoknak, akik generációs problémákkal küzdenek, s a szüleikkel vagy a gyermekeikkel való kapcsolatukon szeretnének javítani. Azoknak, akik gyermeket szeretnének, de ez a vágyuk akadályokba ütközik. Azoknak, akik életkori krízisben vannak – friss szülőknek, akik nehezen birkóznak meg a szülői lét felelősségével, bizonytalanságaival, vagy éppen idős szülőknek, akiknek kirepülő gyermekeik elengedése jelent nehézséget. Azoknak, akik lelki eredetű testi betegségtől szenvednek. Azoknak, akiknek ingadozik a hangulatuk, akik levertek vagy szorongóak. Azoknak, akik nem tudnak megbirkózni egy szeretett személy elvesztésével.

Hogyan tudok segíteni?

A pszichoterápiás munka eszköze a beszélgetés.
A pszichoanalitikusan orientált konzultáció ülő helyzetben történik, és mindössze 4 ülést foglal magában. Célja egy konkrét probléma megoldása, egy döntés meghozatala. A munka módja az aktív párbeszéd és az odafigyelő meghallgatás ötvözete; a terapeuta segítségével a páciensnek lehetősége nyílik arra, hogy találkozhasson érzéseivel, végiggondolja nehézségeit, a válságot okozó helyzetet és az előtte álló döntést, s megtalálja a lehetséges kivezető utat, utakat.

A pszichoanalitikusan orientált rövidterápiában ülő helyzetben, heti 1-2 órában dolgozunk. Előre meghatározzuk az ülésszámot; ez általában 25-30 között szokott mozogni, tehát ezek a terápiák általában fél év alatt befejeződnek. Az első beszélgetés során a páciens és a terapeuta közösen határozza meg a terápia középpontjában álló témát, amely aktuálisan a legnagyobb nehézséget okozza a páciensnek; a 25-30 ülés során ennek a témának a kibontása, a vele kapcsolatos érzések átdolgozása zajlik. A rövidterápia célja a központban álló nehézség – általában konfliktus – megoldása.

A pszichoanalitikusan orientált hosszúterápiában ülő helyzetben, heti 1-2-3 órában dolgozunk. Nem határozzuk meg előre az ülésszámot, a célt azonban igen, s a terápiának akkor van vége, amikor a páciens és a terapeuta úgy értékeli, hogy a terápia elérte a célját. A hosszúterápia 1-2, de akár 4-5 év hosszú is lehet, s célja a személyiség alaposabb megmunkálása, fejlődése, az életvezetés tudatosságának növekedése. Hosszúterápia során ennek érdekében nem kizárólag a jelenlegi problémákkal foglalkozunk, hanem azok esetleges múltbéli eredetével is.

Pszichoanalízisben a páciens fekvő helyzetben van; heti 2-3-4 órában dolgozunk. A fekvő helyzet megkönnyíti a befelé fordulást, a személyiség tudattalan mozgatórugóira, konfliktusaira való odafigyelést. A tünetek, élethelyzetek enyhülésén, elmúlásán túl a tudattalan konfliktusok feltárása a személyiség hosszú távú átstrukturálását, hatékonyabbá válását is lehetővé teszi, s ez minden területen az élet sikeresebbé, örömtelibbé válásához vezet.

Keretek, árak:

Egy ülés ára 12000 Ft/ 50 perc.

Ülés lemondására egy héttel korábban van lehetőség.
A pszichoterapeutát az orvosi titoktartás köti.