Banner
B. BARTUS ZSUZSANNA
ENDREFFY JÚLIA
EÖRSI DÁNIEL dr.
ESZIK JÁNOS dr.
SOÓS NÓRA dr.
VARGA TÜNDE dr.
Soós Nóra dr.
Varga Tünde dr.
pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta jelölt

Tel: +3630/590-84-51

E-mail: vargatundedr@gmail.com

Köszöntöm Önt oldalamon!

 

„A művészet nem a láthatót adja vissza, hanem láthatóvá tesz.” Paul Klee

Bemutatkozás

Családunkban immár a 3. generáció vagyok, aki továbbviszi az orvosi hivatást.
Szintén családi örökség a művészetekhez való kreatív vonzódás; egyetemi éveim alatt portrérajzolással foglalkoztam. Mindkét szálnak fontos szerepe volt hivatásom megtalálásában. Az utóbbi években pszichoterápiás tanulmányaim alatt vált világossá számomra, ugyanaz foglalkoztat ma a pszichiátriában, pszichoterápiában, mint annak idején a festésben, portrérajzolásban: hosszú ideig figyelni valakit, észrevenni az apró részleteket, meglátni az egyedit, és mindezek alapján másként látni, láttatni az egyént, illetve aktuális helyzetét, állapotát.

Tanulmányaim, munkahelyek:
2000-ben szereztem orvosi diplomámat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2000 decemberétől jelenleg is a budapesti Nyírő Gyula Kórház II. Pszichiátriai Osztályán dolgozom, előbb mint szakorvosjelölt, 2008 óta mint szakorvos.

Ezen az akut és rehabilitációs osztályon tanultam meg kitűnő kollégák mellett biztonsággal diagnosztizálni a különböző pszichiátriai betegségeket, és kezelni a különböző pszichés problémával élő betegeket, legyen az szkizofrénia, szkizoaffektív zavar, depresszió, bipoláris affektív zavar, kényszerbetegség, pánikzavar, fóbiák stb. A rehabilitációs munkában több területen is tapasztalatokat szereztem. Évekig vezettem pácienseinknek zenecsoportot. Éveken át részt vettem az osztályunkon folyó művészetterápiás táborokban. Ennek kezdeti tapasztalatairól előadást tartottam 2003-ban a pszichiátriai vándorgyűlésen, ill. szintén 2003-ban az I. Művészetterápiás Világkongresszuson. Osztályunkon a kényszerbetegség kiemelt ellátása folyik, a kényszerbeteg programban a páciensek komplex viselkedésterápiás, exploratív pszichoterápiás, gyógyszeres kezelését végezzük.

2007-ben kezdtem pszichoterápiás tanulmányaimat, 2007-2009-ig jártam a Tündérhegyi Pszichoterápiás Képzésbe, ahol az analitikus irányú, rövid dinamikus pszichoterápiát tanultam meg, melyet pszichoterápiás munkámban alkalmazok.

2011 kezdetétől a pomázi pszichiátriai szakkórház Dunapart részlegén teljesítek készenléti ügyeletet.

Szolgáltatások

„Létezik benned a csendnek egy olyan tisztása, egy rejtett szentély, ahová bármikor visszatérhetsz, és ott az lehetsz, aki valójában vagy.” Hermann Hesse

vargatundeMagánrendelésemen várom azok jelentkezését, akik pszichiátriai betegségben szenvednek, hangulatzavarral, pánikzavarral, szomatizációs zavarral küzdenek, szorongásos panaszaik vannak, s pontos gyógyszerbeállítás mellett tüneteik enyhülését, megszűnését várják, akiknek egy esetleges visszaesés (relapszus) megelőzése a céljuk.
Terápia: Ez esetben az első alkalom pszichiátriai vizsgálat, gyógyszerbeállítás, majd kezdetben kéthetenkénti, később havonkénti kontroll szükséges, szupportív (támogató) betegvezetéssel.

Várom azok jelentkezését is, akik pszichoterápiás munkában szeretnének önismeretet szerezni, kapcsolati konfliktusaikat, élethelyzeti nehézségeiket belső erőforrások mozgósításával szeretnék hatékonyabban kezelni, akik pszichés tüneteik oki tényezőit szeretnék megérteni.
Terápia: Ez esetben a kezdeti 1-2 alkalom vizsgálati fázis után hetenként egyszeri vagy kétszeri alkalommal, dinamikus, feltáró jellegű pszichoterápia.

Az első alkalommal 50 perc áll rendelkezésünkre áttekinteni a problémát, dönteni a további lehetőségekről.

Bejelentkezés, díjazás

Bejelentkezés, időpont egyeztetés telefonon lehetséges.

A kezelés díja a terápia hossza és a találkozások gyakoriságának függvényében az első vizsgálat alkalmával kerül meghatározásra.

Hivatalos adatok:

ÁNTSZ engedély száma: 5730/2011-I.